Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Profil

Anne-Katrin Kantzer är specialist i pediatrik och barn- och ungdomspsykiatri och forskar som postdoc vid GNC. Hon har gedigen klinisk erfarenhet i såväl Tyskland som Sverige. Anne-Katrin är verksam i Uddevalla som studierektor och överläkare vid Neuropsykiatriska teamet inom Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, NU-sjukvården. Anne-Katrin disputerade i Tyskland 2002 på avhandlingen "New prognostic factors in glioblastoma multiforme by using combined molecular genetical and immunological methods".
Hennes forskningsfokus vid GNC ligger på små barn med autismspektrumtillstånd och ESSENCE-problematik. En pågående studie kartlägger prevalensen av kronisk smärta hos barn och ungdomar med ESSENCE-diagnoser och, vice versa, prevalensen av ESSENCE-relaterade svårigheter hos barn och ungdomar med kronisk smärta. 

Foto: Josefin Bergenholtz

 • KLICKA HÄR FÖR ANNE-KATRIN KANTZERS FORSKNINGSRESURSER

  2017

  Kantzer, A.K. "Trollflöjten -- om svårigheten att hitta rätt inom diagnostik och behandling". Källa: Gillbergcentrum www.gnc.gu.se


  2014

  Forskarhörnan-intervju mellan Nanna Gillberg och Anne-Katrin Kantzer. "ASD-diagnoser ställda på barn -- stabilitet och förändring över tid".  Källa: Gillbergcentrum www.gnc.gu.se

   

   

Publikationer

2018

2016

2013

Kontaktinformation

Anne-Katrin Kantzer

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2016-12-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?