Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

SAB 0-2

SAB 0-2 (Symptoms of Autism Before age 2 years, alltså ”autismsymptom före två års ålder”) är ett frågeformulär för föräldrar/vårdnadshavare som utvecklades av Dahlgren och Gillberg i syfte att studera de tidigaste symptomen och tecknen på autism och att finna indikatorer som skulle kunna särskilja autism från mental retardation före två års ålder. Det tar ungefär tjugo minuter att fylla i för en förälder eller vårdnadshavare som känner barnet väl, men längre om barnet är svårt drabbat av flera olika utvecklingsneurologiska symptom/problem. Den mest framträdande publikationen i detta sammanhang är Dahlgren och Gillberg 1989, men formuläret har även använts i andra studier, inklusive Gillberg 1987 om Retts syndrom.

 

 

 ENGELSKA

 

 

REFERENSER

Dahlgren, S.O., & Gillberg, C. (1989). Symptoms in the first two years of life. A preliminary population study of infantile autism. European Archives of Psychiatry and Neurological Sciences, 238, 169-74.  Titta

 

                         

                                                   

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2016-09-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?