Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Komplexet av funktionshinder hos tidigt debuterande epilepsier

Deltagare: Rod Scott, Brian Neville, Colin Reilly, Patricia Atkinson, Leanne Menlove & Christopher Gillberg.

Bakgrund: Få studier har tittat på hela komplexiteten hos utvecklingsneurologiska funktionshinder som presenterar i fall av tidigt debuterande epilepsi. Det finns också en brist på information om behoven hos föräldrar till barn med tidigt debuterande epilepsi.

Metoder:
• Barn med epilepsi (0-6 år) kommer att identifieras i ett område av södra England och genomgå psykologisk utvärdering, inklusive bedömningar av utveckling och beteende. En kontrollgrupp matchad för ålder och kön kommer att genomgå samma utvärderingar.
• Föräldrar till barn med epilepsi respektive barn ur kontrollgruppen kommer att genomgå utvärdering av föräldrarelaterad stress respektive välmående.
• Föräldrar till barn med epilepsi kommer att delta i en fokusgrupp för att hjälpa till att identifiera behoven hos föräldrar till små barn med epilepsi.

Resultat:
Insamling av data har påbörjats (september 2014) och kommer att fortsätta tills 2016. Resultaten kommer att offentliggöras 2016 och 2017.

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2014-12-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gillbergcentre.gu.se/forskningsomraden/gnc--studier/epilepsistudier/se-studie-3/
Utskriftsdatum: 2020-07-14