Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Komplexet av funktionshinder hos tidigt debuterande epilepsier

Deltagare: Rod Scott, Brian Neville, Colin Reilly, Patricia Atkinson, Leanne Menlove & Christopher Gillberg.

Bakgrund: Få studier har tittat på hela komplexiteten hos utvecklingsneurologiska funktionshinder som presenterar i fall av tidigt debuterande epilepsi. Det finns också en brist på information om behoven hos föräldrar till barn med tidigt debuterande epilepsi.

Metoder:
• Barn med epilepsi (0-6 år) kommer att identifieras i ett område av södra England och genomgå psykologisk utvärdering, inklusive bedömningar av utveckling och beteende. En kontrollgrupp matchad för ålder och kön kommer att genomgå samma utvärderingar.
• Föräldrar till barn med epilepsi respektive barn ur kontrollgruppen kommer att genomgå utvärdering av föräldrarelaterad stress respektive välmående.
• Föräldrar till barn med epilepsi kommer att delta i en fokusgrupp för att hjälpa till att identifiera behoven hos föräldrar till små barn med epilepsi.

Resultat:
Insamling av data har påbörjats (september 2014) och kommer att fortsätta tills 2016. Resultaten kommer att offentliggöras 2016 och 2017.

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2014-12-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?