Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

KAHOKO YASUMITSU-LOVELL

GNC-JAPAN

PROFIL

Kahoko (Koko) Yasumitsu-Lovell, Master of Arts i internationella relationer från Australian National University. Master of Science i internationell handel, Göteborgs universitet. Arbetar för närvarande som forskare på Kōchi University Medical School, under professor Narufumi Suganuma, med specialiseringen miljömedicin. Hennes huvudprojekt är en del av Japans miljö- och barnstudie (JECS, Japan Environment and Children's Study), som är en av världens största födelsekohortstudier, och lanserades i januari 2011, där man rekryterat 100 000 gravida kvinnor från hela Japan och följt upp tills barnen är 13 år gamla. Kochi University ett av de 15 regionala enhetscentrumen och har ansvar för 7000 deltagare i Kōchi-prefekturen. Ett av de möjliga utfallen som studeras i JECS är utvecklingsstörningar, och det är därför projektet började bli kopplat till Kōchi Gillberg Centre. Koko är doktorand vid Gillbergcentrum.

 

 

PUBLIKATIONER

2016

Hatakenaka, Y., Kotani, H., Yasumitsu-Lovell, K., Suzuki, K., Fernell, E., & Gillberg, C. (2016). Infant Motor Delay and Early Symptomatic Syndromes Eliciting Neurodevelopmental Clinical Examinations in Japan. Pediatric Neurology, 54, 55-63.

Kontaktinformation

Kahoko Yasumitsu-Lovell

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2018-06-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?