Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

DARKO SAROVIC

GNC-SVERIGE

PROFIL

Darko Sarovic är läkare och studerade vid Belgrads universitet. Han har tidigare arbetat på barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Borås samt som forsknings-AT-läkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset, och är nu doktorand på heltid vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Gillbergcentrum. Hans doktorsavhandling kommer att baseras på projektet ”neurofysiologiska markörer för autism” som använder den toppmoderna neuroimaging (hjärnavbildning)-metoden magnetoencefalografi (MEG). Syftet med projektet är att finna användbara biomarkörer som kan vara till hjälp inom diagnostik, och förhoppningsvis möjliggöra diagnos innan beteenderelaterade symptom framträder, samt bidra till att finna eventuella endofenotyper som kan användas för att utvärdera effekterna av farmakologisk och terapeutisk behandling.
Utöver hans akademiska karriär är han även självtränad professionell sprinter som har tävlat för landslag i europeiska mästerskap och innehar även ett nationellt rekord på 100m-distansen. Utöver hans allmänna intresse för neurovetenskap, är han även intresserad av sportvetenskap.

Foto: Josefin Bergenholtz/Göteborgs universitet
 

Publikationer

2019

Kontaktinformation

Darko Sarovic

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2018-06-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?