Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

LISA DINKLER

GNC-SVERIGE

PROFIL

Lisa Dinkler är psykolog, utbildad vid universiteten i Jena och Frankfurt am Main i Tyskland. Hon är heltidsdoktorand på GNC. I sin avhandling undersöker Lisa utvecklingen och förloppet av ätstörningar i anslutning till utvecklingsneurologiska funktionsnedsättningar (NDD), och mekanismerna som ligger bakom överlappet mellan ätstörningar och NDD.
Med hjälp av tvillingmetodik studerar Lisa i vilken utsträckning genetiska och miljörelaterade faktorer delas av ätstörningar och NDD. I en stor födelsekohort av japanska förskolebarn undersöker hon förekomsten och förloppet av en bred uppsättning ätstörningar bland barn, inklusive Avoidant Restrictive Food Intake Disorder (”Undvikande Restriktiv Födointagsstörning”, ARFID) och deras koppling till NDD. Med hjälp av eyetracking-metodik utforskar Lisas forskning även de bakomliggande neuropsykologiska faktorer som förekommer både vid ätstörningar och NDD. Tidigare har Lisa forskat om effekten av barnmisshandel på utvecklingsrelaterade störningar, och skrivit sin masteruppsats vid GNC om kopplingen mellan barnmisshandel, antisocial personlighetsstörning och psykopati bland unga brottslingar.

Foto: Josefin Bergenholtz/Göteborgs universitet

Publikationer

2020

2019

2017

Kontaktinformation

Lisa Dinkler

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2018-06-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gillbergcentre.gu.se/forskare/dinkler--lisa/
Utskriftsdatum: 2020-07-14