Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Hur tittar personer med autism på ansikten och sociala situationer? Nedslag i aktuell forskning om social perception"

Nyhet: 2015-08-21

Associate Professor lecture

Jakob Åsberg disputerade år 2009 på psykologiska institutionen, GU. Idag har han en kombinationstjänst som klinisk lektor vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, GU, och Sahlgrenska Universitetssjukhus. Han undervisar och forskar om tal- och skriftspråkliga funktionsnedsättningar och om autism hos barn, ungdomar och vuxna. Hans patientarbete är förlagt till en specialistenhet för barnneuropsykiatrisk diagnostik (BNK), där han genomför pedagogiska kartläggningar, inklusive läs- och skrivutredningar, med barn och ungdomar.

I sin docentföreläsning kommer han att prata om den forskning han är involverad i som handlar om hur man med hjälp av ögonrörelseregistrering (eyetracking) försöker att förstå hur personer med och utan autism visuellt uppmärksammar socialt relevant information. Denna forskning har potentiellt både klinisk och teoretisk betydelse.

 

Föreläsare:
Jakob Åsberg

Datum:
2015-09-04

Tid:
15:00 - 15:45

Kategorier:
Psykologi

Plats:
Psykologen, Haraldsgatan 1
Föreläsningssal 5 (F5), Haraldsgatan 1

Kontaktperson:
Ann Backlund

Telefon:
031-786 1637

  

AV: Anna Spyrou

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-12-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?