Tredje upplagan av "Barn- och ungdomspsykiatri" av Christopher Gillberg, Elisabeth Fernell och Maria Råstam är nu publicerad

Nyhet: 2015-09-01

I detta standardverk beskrivs de vanligaste psykiatriska och utvecklingsneurologiska tillstånden hos barn och unga. Antologins kapitel är skrivna av erfarna kliniker och forskare inom respektive område som tydligt och engagerat delger sina kunskaper. De berättar hur tillstånden yttrar sig, ger fallbeskrivningar, redogör för diagnoskriterierna enligt DSM-5, samt beskriver behandling och prognos utifrån aktuell forskning. Förutom diagnosspecifika kapitel, finns även mer övergripande kapitel om bland annat klinisk genetik, sociala och psykologiska faktorer, lagstiftning, utredning, samt behandling med farmaka och psykoterapi. Boken ger därmed en gedigen kunskap inom det barn- och ungdomspsykiatriska fältet.

AV: Anna Spyrou