Christopher Gillberg har erhållit INSAR Lifetime Achievement Award

Nyhet: 2016-05-12

Den 12 maj hedrades professor Christopher Gillberg genom att erhålla det prestigefulla priset INSAR Lifetime Achievement Award vid International Meeting for Autism Research (IMFAR), som ägde rum i Baltimore, Maryland, USA.

INSAR (The International Society for Autism Research), som utser pristagaren, är en vetenskaplig och professionell sammanslutning vars mål är att öka kunskapen om autism.

INSAR Lifetime Achievement Award tilldelas en person som har bidragit till autismforskningen på ett enastående sätt, och där pristagarens insatser har haft stort inflytande på området över lång tid. Pristagarens forskningsfokus behöver inte vara låst till en specifik disciplin.

Priset instiftades 2001 och delas ut varje år i samband med den årliga vetenskapliga konferensen IMFAR, som arrangeras av INSAR. Bland tidigare pristagare noteras andra namnkunniga autismforskare såsom Lorna Wing, Uta Frith, Patricia Howlin och Fred R Volkmar (årets Birgit Olssonföreläsare).

AV: Anna Spyrou